Örtsoppa med färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och god sommarlunch!

Ingredienser

  • 12 små färskpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche med örter
  • 1 kruka basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka den skalade löken. Strimla den ansade purjolöken och borsta potatisarna. Dela dem i ca. 4 bitar.
    2. Fräs lök, purjolök och potatis i lite olja. Häll i buljongen och sjud soppan i ca.10 min. med lock.
    3. Häll i crème fraiche och låt soppan koka upp. Smaksätt med salt och peppar och lägg i hackad basilika.
    4. Servera med ett gott bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben