Örtspätta med linssallad

Serverar: 4 portioner

Härliga spättafiléer som gömmer färska örter inuti som serveras med en linssallad med getost och äpple. GI-vänlig rätt.

Ingredienser

  • 2 dl puylinser
  • 400 g spättafiléer
  • 2 dl färska örter
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g spansk getost
  • 2 röda äpplen
  • Gröna salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg linserna i blöt några timmar och koka tills de är mjuka men har lite spänst kvar. Lägg spättafiléerna med insidan upp och lägg några färska örter på varje. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg filéerna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    2. Skär getosten i små bitar och de röda äpplena i tunna skivor, med skalet kvar. Blanda getost, äpple och färdigkokta linser med salladsblad och häll på olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben