Örtvåffla med lax- och kräftröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt lunch!

Ingredienser

  • 1 paket våffelmix
  • ev 2 dl lättöl
  • 1 kruka hackad dill
  • 2 msk rapsolja
  • salladsmix i påse (150 g)
  • Lax- och kräftröra
  • 1 dl grovriven gurka
  • 250 g kallrökt lax
  • 1 burk kräftstjärtar (320 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Lax- och kräftröra: Halvera, kärna ur och grovriv gurkan. Krama ur saften med handen. Strimla den rökta laxen och blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra.
    2. 2. Gör våffelsmeten enligt anvisningen på paketet byt gärna ut 2 dl vatten mot öl för en matigare våffla. Blanda i dill.
    3. 3. Grädda våfflorna i rapsolja. Fördela salladsmix och lax- och kräftröra på våfflorna. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben