Österrikisk potatissoppa

Serverar: 4-6 portioner

Gott med en värmande soppa

Ingredienser

  • 1,2 l ljus buljong
  • 600 g potatisar (ca 6-7 st )
  • 1 gul lök
  • 1 morot (100 g)
  • 1 bit rotselleri (40 g)
  • 100 g lättsaltat fläsk
  • 4 msk vetemjöl
  • 50 g margarin
  • Skalet av ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm mejram
  • 1 krm kummin
  • Vitpeppar
  • 50 g champinjoner
  • 2 msk finklippt persilja
  • Instruktioner

    Ansa grönsakerna. Skär potatisen i små tärningar, strimla moroten och selleri, samt koka dem i buljongen. Skala och finhacka löken. Skär fläsket i små tärningar. Fräs lök och fläsk, strö på mjöl och späd med en del av den kokande buljongen. Häll sedan detta i soppan under omröring. Ansa och skär champinjonerna i tunna skivor och tillsätt dem, det rivna citronskalet, den pressade vitlöken, samt kryddorna. Låt soppan koka färdig. Avsmaka den och strö i den finklippta persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben