Överbliven julskinka LCHF

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

Det brukar ju vara Cherry i det ordinarie receptet men eftersom det inte passar in i LCHF så gör vi så här i stället. Prova!

Ingredienser

  • 1 kg skinka, ca
  • 4-5 dl grädde
  • 4-5 msk chillisås (extra stark)
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
    2. Blanda i hop grädden, senapen,chillisåsen och kryddorna. Smöra formen.
    3. Skär skinkan i lite tjockare skivor och varva skinkan med blandningen i en ugnsfast form.
    4. Grädda mitt i ugnen 10-15 min tills det fått lite färg. Servera med blomkålsris eller zucchinipasta.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 30 december 2012

    Jag brukar göra något liknande på kassler och utan senap. Grädden vispas innan man har i chilisåsen. Idag testade jag din variant med julskinka och senap, grädden vispade jag som tidigare och det blev jättegott. Extremt lättlagat. Sådana recept är alltid bra att ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben