En helt gudomligt god fläskfilé!! Perfekt att bjuda på i sommarvärmen till en frisk sallad med potatis i.
Ingredienser
500-600 g fläskfilé
2 msk balsamico vinäger
4 msk olivolja
½ kruka basilika
2-3 vitlöksklyftor
4-5 soltorkade tomater (marinerade)
ca 1 dl svarta kärnfria oliver
Instruktioner
Putsa filén och bryn den runtom. Efterstek den i ugn 225 grader i ca 15 min eller tills den är genomstekt.
Gör under tiden iordning marinaden. Hacka basilika, vitlök, tomater och oliver i mindre bitar. Blanda samman allt.
Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg ut dem på ett fat med kanter. Häll marinaden över och se till att köttet täcks ordentligt.
Ställ in fatet i kylen. Vänd köttbitarna några gånger och låt köttet dra till sig marinaden ordentligt innan du servera den, gärna över natten.
Låt köttet ligga i marinaden när den serveras.