Olivermarinerad fläskfilé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En helt gudomligt god fläskfilé!! Perfekt att bjuda på i sommarvärmen till en frisk sallad med potatis i.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 msk balsamico vinäger
  • 4 msk olivolja
  • ½ kruka basilika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4-5 soltorkade tomater (marinerade)
  • ca 1 dl svarta kärnfria oliver
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och bryn den runtom. Efterstek den i ugn 225 grader i ca 15 min eller tills den är genomstekt.
    2. Gör under tiden iordning marinaden. Hacka basilika, vitlök, tomater och oliver i mindre bitar. Blanda samman allt.
    3. Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg ut dem på ett fat med kanter. Häll marinaden över och se till att köttet täcks ordentligt. Ställ in fatet i kylen. Vänd köttbitarna några gånger och låt köttet dra till sig marinaden ordentligt innan du servera den, gärna över natten. Låt köttet ligga i marinaden när den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben