Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 20 svarta oliver utan kärnor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tomatbönor
  • 2 burkar vita bönor (á 400 g)
  • 2 vilöksklyftor
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.
    2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
    3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.
    4. Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben