Olivgös med kapris och persilja

Serverar: 4 portioner

Gös är en lättlagad fisk med fast kött som går mycket bra ihop med ingredienser som oliver och kapris.

Ingredienser

  • 30 g svarta oliver
  • 2 kvistar persilja
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rivet skal av ½ citron
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk fisk- eller grönsaksbuljong
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 600 g gösfilé
  • 1 msk majsena
  • 2 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Kärna ur oliverna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bort grova stjälkar och hacka persiljebladen fint. Låt kaprisen rinna av.
    2. Vispa ihop salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft, dijonsenap och fiskbuljong med en gaffel. Vispa ner olivoljan lite i taget och tillsätt oliver, kapris och persilja.
    3. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Skölj och torka av fiskfiléerna och krydda dem på båda sidor med salt, peppar och fänkålsfrön. Sikta slutligen över majsenan med hjälp av en sil.
    4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter på varje sida. Häll över såsen och servera fisken genast. Kokt potatis med persilja eller bröd och en sallad smakar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben