Olivslungad färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Färskpotatis kan man piffa upp med lite hackade oliver och örtkryddor. Det ger både smak och piff åt potatisen.

Ingredienser

  • 20 st färskpotatisar, fler om de är små
  • 1 st salt
  • 2 msk färska hackadade örtkryddor
  • 10 st svarta oliver
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 krm citronpeppar (ta efter egen smak)
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen ren. Det gör inget om lite skalrester finns kvar. Koka i lättsaltat vatten. Slå bort vattnet och låt potatisen ånga av.
    2. Under tiden potatisen kokar kärnas oliverna och hackas. Det går också bra att använda färdig olivtapanad på burk.
    3. Skölj och hacka örtkryddorna om du använder färska.
    4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i potatisen. Låt de få lite färg. (det går också bra att värma allt i ugnen)
    5. Strö över olivhack, örtkryddor, flingsalt och citronpeppar alternativt några droppar cirtonsaft, lite rivet citronskal (det doftar så gott) och svartpeppar. Rör om och ta bort från värmen.
    6. Potatisen är lika god varm, ljummen eller kall. Passar bra på ett buffébord

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben