Omelett med crabbfishstuvning
En av mina absoluta favoriter... Supergod och mycket passande till midsommarbordet, påskbordet, julbordet och till kräftskivan.
Ingredienser
4 ägg
4 dl standardmjölk, 3 %
Salt
Peppar
Stuvning
2 dl mjölk
2 msk mjöl
1 msk smör
½ msk fiskfond eller ½ fiskbuljongtärning
Cayennepeppar
Salt
Vitpeppar
Ca 6-8 crabbfishstänger, som delas i 1-1 ½ cm bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en eldfast form.
- Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och vitpeppar.
Slå smeten i den smorda formen.
Låt stå ca ½ timme i ugnen eller tills den stelnar.
- Gör under tiden stuvningen:
Vispa ihop mjölet och mjölken, i en gryta och låt det koka upp under omrörning. Lägg i smöret och krydda med salt, peppar cayennekrydda och fiskfonden. Låt sjuda sakta under omrörning i ca 2-3 minuter.
- Dela varje crabbfishstång i 3-4 bitar och lägg dem i den varma stuvningen.
- När omeletten har stelnat och är färdig, så ta ut den ur ugnen och slå stuvningen över omeletten. Färdig!
- Servera den tillsammans med andra smårätter till buffébordet.
Ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)