Omelett med crabbfishstuvning

En av mina absoluta favoriter... Supergod och mycket passande till midsommarbordet, påskbordet, julbordet och till kräftskivan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl standardmjölk, 3 %
  • Salt
  • Peppar
  • Stuvning
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • ½ msk fiskfond eller ½ fiskbuljongtärning
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ca 6-8 crabbfishstänger, som delas i 1-1 ½ cm bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eldfast form.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och vitpeppar. Slå smeten i den smorda formen. Låt stå ca ½ timme i ugnen eller tills den stelnar.
    3. Gör under tiden stuvningen: Vispa ihop mjölet och mjölken, i en gryta och låt det koka upp under omrörning. Lägg i smöret och krydda med salt, peppar cayennekrydda och fiskfonden. Låt sjuda sakta under omrörning i ca 2-3 minuter.
    4. Dela varje crabbfishstång i 3-4 bitar och lägg dem i den varma stuvningen.
    5. När omeletten har stelnat och är färdig, så ta ut den ur ugnen och slå stuvningen över omeletten. Färdig!
    6. Servera den tillsammans med andra smårätter till buffébordet. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben