Omelett med matjes (Båtmat)
Den här omeletten, som ursprungligen var tänkt som en nattmåltid, passar givetvis lika bra som lunchrätt. Några kokta kalla potatisar kommer här väl till pass.
Ingredienser
4 kokta potatisar, ca 400 g
Ca 2 msk smör till stekning
5 ägg
2 msk vatten
Ca 75 g riven ost
1 burk matjessill, 200 g
Finklippt dill
Finklippt gräslök
Rädisor
Instruktioner
- Skär potatisarna i bitar eller skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisarna någon minut. Vispa samman ägg och vatten och häll ned det samt riven ost. Blanda om litet försiktigt och låt omeletten steka på medelvärme tills den stannat.
- Lägg på bitar av matjessillfiléer och klipp över dill och gräslök. Servera gärna med några rädisor.
Liknande recept
Kommentarer (0)