Omelett med matjes (Båtmat)

Serverar: 4 portioner

Den här omeletten, som ursprungligen var tänkt som en nattmåltid, passar givetvis lika bra som lunchrätt. Några kokta kalla potatisar kommer här väl till pass.

Ingredienser

  • 4 kokta potatisar, ca 400 g
  • Ca 2 msk smör till stekning
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • Ca 75 g riven ost
  • 1 burk matjessill, 200 g
  • Finklippt dill
  • Finklippt gräslök
  • Rädisor
  • Instruktioner

    1. Skär potatisarna i bitar eller skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisarna någon minut. Vispa samman ägg och vatten och häll ned det samt riven ost. Blanda om litet försiktigt och låt omeletten steka på medelvärme tills den stannat.
    2. Lägg på bitar av matjessillfiléer och klipp över dill och gräslök. Servera gärna med några rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben