Omelett med potatis och oliver

Serverar: 4 portioner

Gillar du oliver så är det här en omelett för dig!

Ingredienser

  • 10 ägg
  • Ca 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 6 kokta potatisar
  • ½ rödlök
  • 1 knippa persilja
  • Smör till stekning
  • Ca 20 gröna oliver utan kärna
  • Ca 1 krm finhackad färsk rosmarin
  • 2 dl riven lagrad herrgårdsost
  • Sallad
  • ½ påse rucolasallad
  • ½ rödlök
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda äggen med grädden i en bunke och smaksätt med salt och peppar.
    2. Skär potatisen i mindre kuber och skär rödlöken tunt. Hacka persiljan. Hetta upp lite smör i en teflonbelagd stekpanna och stek potatisen tills den får lite färg.Lägg i löken och låt fräsa med några minuter.
    3. Häll på äggsmeten och rör om så att potatis och smet blandar sig. Tillsätt persiljan, oliverna, ev rosmarin och osten. Lägg på ett lock, stäng av värmen och låt stå på plattan tills osten börjar smälta något.
    4. Blanda ingredienserna till salladen och servera till omeletten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben