Omelett med räkgott

Serverar: 4 portioner

Vickning eller som förrätt

Ingredienser

  • ½ dl lätt räkost
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 tsk majsolja
  • Fyllning
  • ½ liten purjolök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl tärnad skalad gurka
  • 100 g räkor som skalas
  • Hackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken tunt och fräs den tillsammans med vitlöken i lite olja. Låt lökblandningen svalna något.
    2. Skala gurkan och skär den i fina tärningar. Skala räkorna. Blanda i gurkan, räkorna och dillen. Smaksätt med salt och peppar. Håll blandningen varm.
    3. Vispa samman räkost, ägg, vatten och salt.
    4. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Häll i smeten som genast börjar stelna. Rör försiktigt i smeten med gaffeln, så att lös smet hela tiden rinner mot botten och stelnar.
    5. Stjälp upp omeletten tillsammans med räkröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben