Omelett med stuvad blandsvamp

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Omelett
  • 6 ägg
  • 4 msk grädde
  • Stuvning
  • 1 l blandsvamp
  • 1 vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl grädde
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. 1. Rensa svampen, skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs svampen. När den är nästan klar tillsätt den finhackade löken och vitlöken. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken och grädden. Låt koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt.
    2. 2. Blanda ihop omelettsmeten. Stek omeletten tills den stelnat. Fyll med svampstuvningen och ringla gärna lite av stuvningen över omeletten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben