En vanlig omelett kan lätt bli en matig och elegant bjudrätt om den lagas à la Richmond. Lite portvin och grädde i en god fyllning, gratängsås med mycket ost ...
Ingredienser
Fyllning
150 g färska champinjoner
Smör eller margarin
1 krm salt
2 msk portvin
1 dl tjock grädde
Omelett
6 ägg
6 msk vatten
0.25 tsk salt
Smör eller margarin
Gratängsås
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
½-1 dl riven ost
2 msk riven parmesanost
1 krm salt
1 krm paprikapulver
Garnering
4 tomater
250 g fryst broccoli
½ dl riven ost
Instruktioner
- Gör först fyllningen. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs i lätt brynt matfett i en kastrull. Tillsätt salt, portvin och grädde. Koka utan lock i 4-5 minuter och ställ kastrullen åt sidan.
- Vispa samman ägg, vatten och salt till omeletten. Bryn matfett i en stekpanna och häll i smeten. Grädda omeletten till fin färg.
- Stjälp upp halva omeletten på ett gratängfat, lägg på svampen och vält över resten av omeletten.
- Lägg alla ingredienser till gratängsåsen i en teflonbelagd kastrull. Låt såsen koka upp under ständig omrörning och sedan sjuda 2-3 minuter. Smaka av och häll ostsåsen över omeletten.
- Lägg tomathalvor och tinad broccoli runt omeletten. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)