Omelett Richmond

Serverar: 4 portioner

En vanlig omelett kan lätt bli en matig och elegant bjudrätt om den lagas à la Richmond. Lite portvin och grädde i en god fyllning, gratängsås med mycket ost ...

Ingredienser

  • Fyllning
  • 150 g färska champinjoner
  • Smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 2 msk portvin
  • 1 dl tjock grädde
  • Omelett
  • 6 ägg
  • 6 msk vatten
  • 0.25 tsk salt
  • Smör eller margarin
  • Gratängsås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½-1 dl riven ost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • Garnering
  • 4 tomater
  • 250 g fryst broccoli
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör först fyllningen. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs i lätt brynt matfett i en kastrull. Tillsätt salt, portvin och grädde. Koka utan lock i 4-5 minuter och ställ kastrullen åt sidan.
    2. Vispa samman ägg, vatten och salt till omeletten. Bryn matfett i en stekpanna och häll i smeten. Grädda omeletten till fin färg.
    3. Stjälp upp halva omeletten på ett gratängfat, lägg på svampen och vält över resten av omeletten.
    4. Lägg alla ingredienser till gratängsåsen i en teflonbelagd kastrull. Låt såsen koka upp under ständig omrörning och sedan sjuda 2-3 minuter. Smaka av och häll ostsåsen över omeletten.
    5. Lägg tomathalvor och tinad broccoli runt omeletten. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben