Omelettsufflé med röda vinbär

Serverar: 4 portioner

Annorlunda att servera omelett till en efterrätt men den är otroligt god och extra god blir den om man serverar äkta vaniljglass till. Min favorit i vaniljglass är Tofuline vanilj.

Ingredienser

  • ½ citron
  • 4 äggulor
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • ½ dl socker
  • 1 tsk saft av citron
  • 3 msk smör
  • 2 dl röda vinbär
  • Florsocker
  • Servering
  • Tofuline vaniljglass
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv skalet av citronen på den fina delen av rivjärnet, var försiktig så att den vita delen av skalet inte följer med. Vispa äggulor, vaniljsocker och citronrasp till skum. Vispa äggvita, socker och citronsaft till en styv maräng.
    2. Vänd ägguleblandningen i marängen med en slickepott. Smält smöret och skira det genom att ta upp det klara smöret med en matsked. Häll det skirade smöret i ett varmt stekjärn som tål att stå i ugn. Tillsätt omelettsmeten och stek på medelstark värme 3 minuter. Strö över vinbären.
    3. Ställ in stekjärnet i ugnen igen och grädda ca 5 minuter eller tills den fått gyllenbrun färg. Vik omeletten dubbel och stjälp upp på ett fat. Pudra florsocker över och garnera med några klasar vinbär.
    4. Servera vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben