One pot pasta

Serverar: 4 portioner

Allt i en kastrull-pasta. Plötsligt syns One pot pasta överallt - alltså att koka pastan samtidigt med såsen! Ett smart knep för ett enklare matliv.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 250 g grovhackade champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 förpackning avrunna kokta kikärter, Ca 380 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk körsbärstomater, 400 g
  • 7 dl vatten
  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 msk torkad basilika
  • ½ msk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 300 g spaghetti
  • Servering
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök, vitlök och champinjoner i olja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt kikärter, tomatpuré, buljongtärning, körsbärstomater, vatten, grädde, basilika, timjan, chiliflakes, salt och svartpeppar.
    2. Lägg ner spaghettin. Sätt på locket och koka upp. Rör runt och låt sedan koka på medelvärme i ca 15 minuter eller tills pastan är klar. Rör då och då.
    3. Strö över riven parmesanost vid servering.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben