Oopsie-bröd, LCHF

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Recept på ett lätt och luftigt LCHF bröd som går att använda till mycket!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g philadelphiaost
  • Lite salt
  • Ev. lite bakpulver
  • Instruktioner

    1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!
    2. Variationsmöjligheter Detta grundrecept går även att använda till bl.a. smörgåstårta.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (2)

    molian 5 maj 2011

    Hej Har gjort oopsiebröd till langos, men har inte tänkt på botten till smörgåstårta. Tack för tipset. Hälsningar Majsan

    kamana 2 september 2011

    Oopsie grunden är sååå bra till mkt. bland annat så kan man göra den o bre ut, tunnt i långpanna och sedan använda istället för lasagneplattor. Lite grädde i bechamelsåsen o genast så har du en utmärkt LCHF-lasagne :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben