Recept på ett lätt och luftigt LCHF bröd som går att använda till mycket!
Ingredienser
3 ägg
100 g philadelphiaost
Lite salt
Ev. lite bakpulver
Instruktioner
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!
Variationsmöjligheter
Detta grundrecept går även att använda till bl.a. smörgåstårta.
Hej Har gjort oopsiebröd till langos, men har inte tänkt på botten till smörgåstårta.
Tack för tipset. Hälsningar Majsan
kamana2 september 2011
Oopsie grunden är sååå bra till mkt.
bland annat så kan man göra den o bre ut, tunnt i långpanna och sedan använda istället för lasagneplattor.
Lite grädde i bechamelsåsen o genast så har du en utmärkt LCHF-lasagne :)
Hej Har gjort oopsiebröd till langos, men har inte tänkt på botten till smörgåstårta. Tack för tipset. Hälsningar Majsan
Oopsie grunden är sååå bra till mkt. bland annat så kan man göra den o bre ut, tunnt i långpanna och sedan använda istället för lasagneplattor. Lite grädde i bechamelsåsen o genast så har du en utmärkt LCHF-lasagne :)