Oreganokryddad köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Enkel mat som smakar bra.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 tsk smulad oregano
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 burk skivade champinjoner, ca 200 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 djupfryst smördegsplatta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda färsen med salt, kryddor och potatismjöl. Tillsätt tomatpuré, champinjoner, grädde och äggulor. Blanda väl och bred ut färsen i en ungsfastform. Grädda i ca 30 min.
    3. Höj värmen till 250 grader. Kavla ut smördegsplattan, den ska vara tillräckligt stor för att täcka färsen. Nagga med en gaffel och lägg degen över färsen. Grädda ytterligare 10 min, tills degen är genomgräddad och fått fin färg.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben