orientalisk currygryta

Serverar: 4 portioner

En härlig blandning av olika smaker

Ingredienser

  • 500 g fläskkött, bog, skinka eller filé
  • 1 gul skivad lök
  • 1 purjolök, strimlad, endast den vita delen
  • 1 skivad banan
  • 2 msk smör
  • ½-1 msk curry
  • 100 g skalade räkor
  • 2 dl buljong från tärning
  • 2 dl crème fraiche
  • Ca 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar och bryn det tillsammans med löken och purjolöken i smör. Tillsätt curry efter smak, men var försiktig, smaken framträder kraftigare efter kokning.
    2. Späd med buljongen och sjud i några minuter. Rör då i crème fraiche och banan. Smaka av med salt.
    3. Lägg i räkorna när köttet känns mört och låt dem bara bli varma utan att koka. Servera grytan med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben