Kinesisk matlagning när den är som bäst! En färgglad och knaprig rätt som helt säkert kommer bli en favorit! Det är den i alla fall hemma hos mig.
Ingredienser
Ca 450 g fläskfilé
2,5 dl hönsbuljong
3 msk kinesisk soja
2 msk maizena
1 msk vegetabilisk olja
1 medelstor gul lök , skuren i 8 klyftor
2 vitlöksklyftor , finhackade
2 röda paprikor , grovt hackade
500 g broccolibuketter
1 tsk chilipeppar
1,5 dl cashew- eller jordnötter
Servera till
Kokt , vitt ris
Mumms!En ny favorit hos oss även barnen gav högt betyg på denna rätt. Lär serveras flera gånger i vår familj. Tack så mycket för receptet.
tyckte denna gryta var supergod, ersatte alla grönsaker i den med wokgrönsaker och tog cayenne istället för chili (hade ingen chili hemma) nötterna på slutet gjorde "pricken över i.et" MVH/ Maria
Riktigt god och enkel gryta som passar bra som vardagsmat.
Härlig och nyttig gryta, men synd på fläskfilén. Nästa gång wookar jag fläskfilén i oljan med vitlök och chili för att den skall smälta in i rätten.