Orientalisk gryta

Ingredienser

  • 500 g fläskkött (t.ex. skinka)
  • 3 tsk olja
  • 1 purjolök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 250 g broccoli
  • 1 grön paprika
  • 1 burk bambuskott
  • 1 msk hackad ingefära el. 1 tsk torkad
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 1 tsk farinsocker
  • 4 msk vatten
  • 2 tsk vinäger
  • 1 1/2 tsk maizenamjöl
  • Instruktioner

    Strimla köttet och fräs det i oljan. Skiva purjolöken och vitlöken fint och fräs det med köttet. Späd eventuellt med en halv dl vatten om det verkar torrt, låt puttra på svag värme under lock ca 10 min. Skär broccolin i små buketter och strimla paprikan. Tillsätt dem tillsammans med bambuskotten och ingefäran i grytan. Låt det fräsa i några minuter. Blanda cayennepeppar, salt, soja, socker, vatten och vinäger med maizenamjölet. Rör om och slå över i grytan, blanda snabbt om och ta grytan från spisen. Serveras med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben