Orientalisk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel mager och god vardagsmat som passar alla. Istället för köttfärssås ibland..

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten klyfta vitkål
  • 1 krm ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk soja, kinesisk
  • ½ burk böngroddar
  • 1 röd paprika
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl köttbuljong (vatten + fond)
  • Instruktioner

    Skölj och strimla purjolök och vitkål. Bryn färs, lök o vitkål i matfett i en stekpanna på medelstark värme. Tillsätt ingefära, spiskummin, hackad vitlök, soja och buljong. Låt alltsammans koka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Tillsätt böngroddar och strimlad paprika, låt dem bli genomvarma. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt spagetti och gärna en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Nettie 11 april 2008

    Jättegott och enkelt, perfekt när man kommer hem från jobb och har lite bråttom.

    popik 14 augusti 2008

    Den är så god, kanske godare än vanlig köttfärssås.

    _yggdrasil_ 21 maj 2014

    En klar favorit! Blir ännu godare med champinjoner i!

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben