Orientalisk höstpaj

Den står nu i ugnen, ska ha den som dessert idag!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 5 dl havreflingor
  • 1/2 msk råsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 dl yoghurt, turkisk eller grekisk
  • 2 msk flytande honung
  • 4 ägg
  • 200 g dadlar, urkärnade
  • 50 g pinjenötter, skalade
  • 2 dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen snabbt. Övertäck och låt vila på ett svalt ställe i 30 minuter. Smör en pajform och tryck ut degen. Picka degen med en gaffel och förgrädda pajbotten i ugn vid 200 grader i 10 till 15 minuter.
    2. Skär dadlarna i strimlor eller grovhacka dem. Rör ihop ägg och yoghurt och blanda med alla ingredienser till fyllningen. Fördela fyllningen på pajbotten.
    3. Grädda i ugn vid 200 grader i 20 till 30 minuter tills fyllningen börja stelna.
    4. Låt svalna före serveringen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben