Orientalisk köttfärsrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Taget från min farmors handskrivna receptbok. 'Denna rätt passar även som fyllning till pajskal, piroger samt crepes.'

Ingredienser

  • 300 gr blandfärs
  • 2 morötter
  • 1 msk margarin
  • 5 dl fint strimlad vitkål
  • 1-2 tsk vitlökspulver alt. 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kardemumma
  • 1 msk äkta soja
  • 1 msk senap
  • 1 buljongtärning
  • 1,5- 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna grovt. Fräs dem i en gryta i fettet tillsammans med köttfärsen. Tillsätt sedan i kålen, vitlöken, kryddorna, sojan, buljongtärningen samt vattnet. Koka under lock på svag värme ca. 10 min.
    2. Tillbehör: kokt ris, ev. salta jordnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben