Orientalisk krabba!

Serverar: 6 portioner

Denna rätt började min mamma laga i början på 80 -talet. Brukar få ringa in ett antal personer på middag då jag ska laga min orientaliska krabba, ingen brukar vilja missa detta.

Ingredienser

  • 1 kilo oskalade räkor
  • 2 burkar krabba
  • 2 röda paprikor i bitar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 3 msk chilisås
  • 5- 7 dl grädde
  • ca 3 msk curry
  • salt
  • ca 1 msk paprika
  • ca 1 tsk cayennpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med och skala räkorna. Lägg en rejäl klick smör i en stor gryta/kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt curry, paprikapulver och cayennpeppar. Låt kryddorna brynas under omrörning i ca 1 min. Tillsätt räkorna och krabban. Rör om så kryddorna fördelas över skaldjuren och häll genast upp i en stor skål och ställ åt sidan. Lägg i ytterligare en klick smör i grytan och bryn paprikan i ca 1 min. Häll i krossade tomater, chilisås och salt. Låt koka under lock i ca 10 min. Häll i grädden och låt koka upp. Dra genast bort grytan ifrån plattan och häll i krabb och räkröran i grytan. Rör om och låt det hela få ett snabbt uppkok. OBS! Får inte koka för då blir räkorna sega!
    2. Smaka av med ev. mera curry och salt. Servera med nykokt jasminris.
    3. PS! Då receptet har funnits så länge i min familj så lagar jag den alltid utan recept, så ta det lite föriktigt med kryddningen då jag bara uppskattar måtten i receptet.
    4. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben