Orientalisk Kyckling med äpple

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Den här rätten är enkel och väldigt god - jag kör den med vänner som gärna vill smaka på exotiska rätter. Den är kalorisnål, billig och passar både till vardag som "fest". Jag äter de med stektris och sallad - men den fungerar bra att även äta som soppa oxå!

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • ca 1 liter vatten (så att kycklingen täcks helt)
  • 1 stort gult lök
  • 2 st gröna (sura) äpplen
  • salt
  • Eventuellt kycklingbuljongstärning
  • curry
  • svartpeppar
  • spiskummin
  • saft ur 1 citron
  • en knippa bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Jag brukar dra av skinnet ifrån kycklingen innan jag kokar den, men det är helt upp till var och en...
    2. Koka kycklingen med kryddorna och salt ca 20 minuter dela äpplen i klyftor och ta av kärnhuset, dela även löken i klyftor och blanda dem in i grytan. När kycklingen är färdigkokt tillsätt saften ur citron och den hackade bladpersiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben