Orientalisk räkröra

Serverar: 4 portioner

En god räkröra gärna spetsat med en skvätt konjak!

Ingredienser

  • 3/4 kg räkor ca
  • Smör
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 gul lök eller
  • 1 bit purjo
  • 1-2 hg färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1½-2 dl tjock grädde
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1-2 msk chilisås
  • Salt
  • Italiensk salladskrydda
  • 1-2 tsk äkta soja
  • (1 msk konjak)
  • Instruktioner

    1. Rensa rökorna och fräs hastigt upp en klick smör med curry och paprikapulver. Ta upp räkorna och lägg lite mer smör i pannan. Fräs finhackad lök lite lätt och lägg sedan i skivade champinjoner och tunnstrimlad paprik att fräsa några minuter.
    2. Pudra över mjölet och späd under omrörning med vin och grädde. Blanda i tomatsås, soja och kryddor, låt puttra till en simmig röra.
    3. Lägg i räkorna, värmes hastigt. Spetsa och smaka av. Servera med ris och vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben