Orientalisk skinkgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Snabbt, gott och smalt är det att koka köttet i marinaden utan att bryna det först. Tycker du om heta rätter, ta den större mängden chilipeppar. Servera med penne-pasta. Till den här rätten är det gott att inleda med lite knapriga grönsaker.

Ingredienser

  • 400 g färsk skinka, bogblad
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 orange eller röd paprika
  • 3 dl utspädd apelsinjuice
  • 5 msk kinesisk soja
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk farinsocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttt i fina strimlor. Snitta purjolöken, skölj och strimla. Strimla även paprikorna.
    2. Koka upp apelsinjuice, soja, ingefära, farinsocker, pressad vitlök, salt och chilipeppar. Lägg i köttet och låt koka i 10 minuter.
    3. Lägg i purjo och paprika och koka i ytterligare 10 min. Servera grytan med pasta och sallad. Extra chilisås till den som vill öka på styrkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben