Snabbt, gott och smalt är det att koka köttet i marinaden utan att bryna det först. Tycker du om heta rätter, ta den större mängden chilipeppar. Servera med penne-pasta. Till den här rätten är det gott att inleda med lite knapriga grönsaker.
Ingredienser
400 g färsk skinka, bogblad
1 purjolök
1 grön paprika
1 orange eller röd paprika
3 dl utspädd apelsinjuice
5 msk kinesisk soja
1 msk malen ingefära
2 msk farinsocker
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1-2 krm chilipeppar
Instruktioner
- Skär köttt i fina strimlor. Snitta purjolöken, skölj och strimla. Strimla även paprikorna.
- Koka upp apelsinjuice, soja, ingefära, farinsocker, pressad vitlök, salt och chilipeppar. Lägg i köttet och låt koka i 10 minuter.
- Lägg i purjo och paprika och koka i ytterligare 10 min. Servera grytan med pasta och sallad. Extra chilisås till den som vill öka på styrkan.
Liknande recept
Kommentarer (0)