Orientaliska fläskkotletter med grönsakspickles

Serverar: 4 portioner

En god Asiatisk maträtt.

Ingredienser

  • 4 stora fläskkotletter
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Till marinaden
  • 4-5 stora, röda chilifrukter, urkärnade och hackade
  • 8 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 4 msk fisksås
  • 2 tsk farinsocker
  • Nypressad saft av en limefrukt
  • 4 msk ljus soja
  • 4 msk mirin
  • 4 msk jordnötsolja
  • 4 msk hackad basilika
  • 4 msk hackad koriander
  • Till servering
  • Kinesisk grönsakspickles
  • 1/2 slanggurka
  • 2 små morötter
  • 1/2 huvud kinakål
  • Dressing
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 1/2 msk strösocker
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Häll marinadingredienserna i en mixer och mixa samman dem hastigt. Salta och peppra köttet och stoppa ned det i en plastpåse. Häll marinaden över och tätförslut påsen. Låt köttet marinera så länge som möjligt, helst över natten.
    2. Värm ugnen till 200 grader.
    3. Lägg kotletterna i en ugnsfast form, skeda lite marinad över och ugnsstek köttet i 25 minuter.
    4. Laga till picklesen genom att först röra samman alla ingredienser till dressingen väl. Sedan skivar du gurka och morötter tunt med en potatisskalare. Skär kinakålen i centimetertjocka skivor. Lägg grönsakerna i en bunke. Vänd till sist ner dressingen i salladen. Lägg plastfolie över, och sätt in i kylskåpet.
    5. Häll resterande köttmarinad i en kastrull och koka upp den.
    6. Fyll en serveringsskål till hälften med ångkokt ris, lägg därefter ett lager pickles och placera kotletterna överst. Skeda lite av den smakrika marinadsåsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben