Orientaliska quesadillas

Serverar: 8 portioner

Quesadillas laddade med ost, grönsaker och kyckling. Använd gärna halster för att hålla kycklingbitarna på plats.

Ingredienser

  • 8 stora tortillabröd
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 msk naturell färskost
  • 2 dl riven prästost, 17%
  • 4 msk sweet chili dippsås
  • 50 g ruccola
  • 2 msk rapsolja
  • Kyckling
  • 2 kycklingfiléer, ca 300 g
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk socker
  • 1 msk hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor. Blanda fisksås, lime, socker och koriander i en skål. Lägg i kycklingen och marinera ca 15 minuter. Låt kycklingen rinna av. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad.
    2. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ut tortillabröden. Bred på ett tunt lager färskost och strö över riven ost. Fördela kyckling, paprika och ruccola på 4 av bröden, ringla över sweet chilisås och lägg på de andra bröden.
    3. Pensla med olja och grilla tills de fått fin färg och osten smält. Skär upp tortillan i tårtbitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben