Osso Buco

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 kg kalvlägg 2-3 cm tjocka skivor
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 halvburk konserverade tomater
  • 1-2 dl buljong
  • 1 dl vitt vin
  • rotselleri
  • 2 stora morötter
  • hackad persilja
  • strimlat eller rivet citronskal
  • Instruktioner

    Bryn läggskivorna väl på båda sidorna i 2 msk matfett. Krydda dem efterhand med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Bryn sedan löken och vitlöken lätt och lägg i grtytan. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i grytan. Koka ur grytan med buljongen, och vinet. Låt grytan puttra under lock på svag värme ca 1 h tills köttet känns mört. Strimla under tiden selleri och morötter fint för hand eller på råkostsjärn. Fräs det i resten av matfettet och låtdet koka med i grytan ungefär en halvtimme. Smaka av mer mera kryddor och vin om så behövs och strö persilja och citronskal över rätten.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    6
    3
    4
    50 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben