Vego osso buco med gremolata

Serverar: 4 portioner

Gott med grönt dessutom är man hälsosam.....

Ingredienser

  • 3 fänkål, ca 700 g
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 burk hela tomater, ca 400 g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gremolata
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Dela fänkålen i fjärdedelar. Skala och klyfta löken. Fräs löken i smör i en stor gryta. Lägg i fänkålen och häll på tomaterna med sitt spad och crème fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 min. Smaksätt med salt och peppar. Blanda citronskal, persilja och vitlök och strö över grytan. Servera med ris eller bröd.
    2. Tips! Gott med saffransris till och Vintry´s Amontillado Superior (Sherry, som är en klassiska drycken till tapas).

    Liknande recept

    1 h 5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben