Osso Buco

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett gott och billigt vardagsrecept.

Ingredienser

  • 500 g fläskkare /benfri fläskkotlett i skivor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 näve färsk persilja
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl ris eller valfri pasta
  • Instruktioner

    1. 1. Dela köttet i mindre bitar/skivor. Stek det i oljan och smöret så att det får fin färg. Lägg över köttet i en gryta och strö över mjölet. 2. Skala och riv morötterna, Skär lök, vitlök och selleri smått. Fräs grönsakerna i samma matfett som köttet och läggsedan över i grytan. 3. Tillsätt salt, peppar, tomat, timjan och vatten. Låt koka i hop i ca 30 minutr. Avsluta med att tillsätta hackad persilja. 4. Koka riset/pastan enligt instruktionerna på paketet.
    2. Pris per person ca 39 kr.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben