Ost- och ansjovisbiffar

Serverar: 4 portioner

Mumsigt

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 stor kokt mosad potatis
  • 1 krm peppar
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Matfett till formen
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 1 msk ansjovisspad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äggula
  • ½ dl riven ost
  • Garnering
  • Tomatskivor
  • Ansjovisfiléer
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen med saltet. Låt sbröbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Späd färsen med blandningen och tillsätt övriga ingredienser. Forma och stek biffar.
    2. Smält smöret och blanda i vetemjölet. Späd med mjölken och koka såsen 5 minuter. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen, vispa ner gulan och låt osten smälta i såsen. På varje biff läggs en tjock tomatskiva och ett par skedar av den heta såsen. Garnera med en rullad ansjovisfilé på varje biff och klipp över gräslök.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben