Jag är ingen fiskätare av stora mått, men sådana här små trevligheter tycker jag är svåra att motstå. Ersätt gärna torsken med hoki eller annan god matfisk!
Ingredienser
Ca 500 g djupfryst torskfilé
2 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
Vitpeppar
5 dl vatten
ca 250 g djupfryst broccoli
2 - 3 dl riven ost
Instruktioner
- Skär fisken i skivor och vänd dem i en blandning av vetemjöl, salt och peppar. Smält matfettet i en låg, vid gryta, eventuellt en som rätten senare kan serveras ur. Lägg i fiskskivorna.
- Skär broccolin tvärs över i 2 cm stora bitaroch lägg dessa ovanpå fisken. Häll på vattnet och låt det hela sakta koka under lock 10 minuter. Strö över riven ost och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter.
- Servera med kokt potatis och råkost.
Liknande recept
Kommentarer (0)