Ost- och broccolifisk

Serverar: 4 portioner

Jag är ingen fiskätare av stora mått, men sådana här små trevligheter tycker jag är svåra att motstå. Ersätt gärna torsken med hoki eller annan god matfisk!

Ingredienser

  • Ca 500 g djupfryst torskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 5 dl vatten
  • ca 250 g djupfryst broccoli
  • 2 - 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i skivor och vänd dem i en blandning av vetemjöl, salt och peppar. Smält matfettet i en låg, vid gryta, eventuellt en som rätten senare kan serveras ur. Lägg i fiskskivorna.
    2. Skär broccolin tvärs över i 2 cm stora bitaroch lägg dessa ovanpå fisken. Häll på vattnet och låt det hela sakta koka under lock 10 minuter. Strö över riven ost och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter.
    3. Servera med kokt potatis och råkost.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben