Ost- och brödomelett från Schweiz

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En härligt krämig och mäktig omelett.

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd
  • 7-8 ägg
  • 1,25 dl tunn grädde eller vatten
  • 2 dl fint riven ost t.ex. emmentaler eller gruyère
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • Paprikapulver
  • 4 tomater
  • Finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär brödet i små tärningar och lägg dem i en torr stekpanna och rosta dem svagt bruna över medelstark värme. Rör om eller skaka pannan ofta. Häll upp brödtärningarna i en skål.
    2. Knäck äggen i en stor bunke och vispa dem med en gaffel till en jämn massa. Tillsätt grädde, ost och salt och rör samman allt med gaffeln.
    3. Bryn matfett i stekpannan till kraftigt brun färg. Häll i ostsmeten och grädda till det är en krämig omelett. Rör runt lite i smeten så det ogräddade kommer ner i pannan. Strö på brödtärningarna och pressa ned dem lite i omeletten. Dofta lite paprikapulver över.
    4. Skär tomaterna i skivor och fördela dem på 4 tallrikar och strö gräslök över. Dela omeletten i 4 bitar och lägg upp bredvid tomaterna. Gott till är morötter och gurka i stavar samt knäckemacka.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben