2 dl fint riven ost t.ex. emmentaler eller gruyère
2 krm salt
2 msk smör eller margarin
Paprikapulver
4 tomater
Finklippt gräslök
Instruktioner
Skär brödet i små tärningar och lägg dem i en torr stekpanna och rosta dem svagt bruna över medelstark värme. Rör om eller skaka pannan ofta. Häll upp brödtärningarna i en skål.
Knäck äggen i en stor bunke och vispa dem med en gaffel till en jämn massa. Tillsätt grädde, ost och salt och rör samman allt med gaffeln.
Bryn matfett i stekpannan till kraftigt brun färg. Häll i ostsmeten och grädda till det är en krämig omelett. Rör runt lite i smeten så det ogräddade kommer ner i pannan. Strö på brödtärningarna och pressa ned dem lite i omeletten. Dofta lite paprikapulver över.
Skär tomaterna i skivor och fördela dem på 4 tallrikar och strö gräslök över. Dela omeletten i 4 bitar och lägg upp bredvid tomaterna.
Gott till är morötter och gurka i stavar samt knäckemacka.