Ost- och chilikex

Serverar: 30 portioner

Dessa pepparstarka ostkex bakas på 15 minuter. Servera dem som tilltugg till drinken eller gör dem lite större och servera dem till brunchen eller buffén.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1-2 msk finhackad konserverad jalapeno
  • 1-2 msk finhackad konserverad pimiento
  • 2 msk finhackad smörgåsgurka
  • 1½ dl lättmjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt chili,- paprika- och gurkhacket och blanda snabbt in det i mjölblandningen.
    2. Vispa samman mjölk, olja och det smälta matfettet tills det är väl blandat, använd gärna en stavmixer.
    3. Sätt på maskinen och häll blandningen genom matarröret och kör tills det bildas en mjuk deg. Ta upp degen på en lätt mjölad bänk. Knåda degen ett par gånger och lägg den sedan på ett bakplåtspapper. Banka ut degen till 1 cm tjock rektangel. Dela degen på mitten på längden och skär sedan ut trianglar från de långsmala bitarna.
    4. Flytta över bakplåtspappret med alla bitarna till en bakplåt. Grädda tills de är ljusbruna, ca 15 minuter. Lägg bakplåtspappret på ett galler och låt kexen svalna lite.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben