Ost- och fruktspett med stjälkselleri

Serverar: 4 portioner

Här serverar du fräscha, kalla spett med ost i kuber och frukt i bitar. Tillsammans med stjälkselleri fylld med ädelost blir de ett effektfullt välkomnande av gästerna, till ett glas porlande vin.

Ingredienser

  • 200 g hårdost med mild smak och mjuk konsistens t ex gräddost eller grevé
  • Färsk frukt, t ex melon, kiwi eller päron
  • Hela physalisfrukter
  • Stjälkselleri
  • Stjälkselleri
  • 100 g ädelost, t ex gorgonzola, rouquefort eller annan mögelost
  • 100 g bredbar smältost
  • Instruktioner

    1. Skär hårdosten i kuber och skär frukten, utan physalisfrukterna, i stora bitar. Varva hårdosten på små träspett med fruktbitarna och hela physalisfrukter. Låt spetten ligga kallt tills de ska serveras.
    2. Skölj stjälksellerin noga och skär den i långa bitar. Rör samman ädelost och smältost till en slät massa, gärna i matberedare.
    3. Fyll stjälksellerin med ostmassan, spritsa den gärna så ser det extra gott ut. Förvara selleristjälkarna kallt fram till serveringen och ställ fram dem tillsammans med ost- och fruktspetten.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben