Ost- och lökpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Passar att göra dagen innan, enklare bjudmat med en maffig sallad till. Lätt att dubblera.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 3,25 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,6 dl vatten
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 2 ägg
  • 1 brk cremé fraische
  • riven stark ost
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Värm smör och vatten/mjölk i en kastrull tills smöret smält. Låt koka upp. Häll den varma vätskan över mjölet och arbeta ihop till en lös deg. Täck med fuktig bakduk eller plastfolie och låt vila i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen 200 grader. Riv osten, det går bra att blanda olika sorter, bara det är smak på dem. Bör vara minst 4-5 dl färdigrivet. Vispa ägg och cremé fraische, salta och peppra. Skär löken i ringar och smält dem sakta i smör på låg värme. Smöra en mindre/medelstor form och tryck ut degen. Det blir förmodligen deg över. Lägg ostringarna över pajdegen, täck med den rivna osten över, tryck till. Häll försiktigt äggblandningen över osten och platta till. Grädda i mitten på ugnen c:a 40 minuter, täck på slutet så ovansidan inte blir för bränd. Servera med sallad, och gärna varmt bröd.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (1)

    kbr 23 juni 2009

    Jätte god och enkel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben