Ost- och örtbröd

Ett snabbakat och saftigt bröd med smakrik ost. Perfekt till soppa, buffé eller utflykten.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl riven ost, gärna prästost eller västerbottensost
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost och hackad gräslök i en degbunke. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och filmjölk och rör tills degen precis kommer ihop.
    3. Stjälp upp på ett mjölat bakbord och knåda tills degen håller ihop och går att forma till en boll. Lägg degen i en form och skär ett kors över, så att du får som 4 bitar, strö över lite mjöl.
    4. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills brödet fått fin färg och är genombakad. Brödet är godast varmt eller ljummet.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben