Ost- och paprikapaj

Serverar: 6-8 portioner

Lagrade ostar som passar till fyllningen är prästost, västerbottensost och brännvinsost.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 påse valnötter, 50 g
  • 3 dl lagrad, riven ost, gärna brännvinsost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
    4. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Kärna och skär paprikan i fina strimlor. Fräs strimlorna i smöret ca 5 minuter.
    5. Varva paprika, grovhackade valnötter och ost i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor. Häll blandningen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben