Ost- och pestobullar

Serverar: 16 portioner

Saftiga och lyxiga brödbullar fyllda med basilikapesto och smält ost.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk, fingervarm
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100-125 g pesto med basilika
  • Ca 200 g ost, riven
  • Garnering
  • 1 ägg, uppvispat
  • Ca 25 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord. Bred ut peston på degen och strö över den rivna osten. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär rullen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med ägg och strö över pinjenötter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben