Ost- och purjolökspaj

Serverar: 6 portioner

Paj fylld med purjolök och smakrik ost.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 dl riven västerbottensost
  • Äggstanning
  • 3 dl gräddfil
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 10 cocktailtomater
  • Färsk timjan
  • Ruccola
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
    2. Kavla ut degen och lägg den i en form, 20x30 cm, med bakpapper. Nagga och ställ i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader, 10 minuter.
    3. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Lägg purjolök och ost i pajskalet.
    4. Vispa ihop gräddfil, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen och grädda i 200 grader, 30 minuter.
    5. Skär pajen i rutor och garnera med tomathalvor, timjan och ruccola.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben