Ost- och rosmarincrackers

Serverar: 20 portioner

Knapriga kakor som kan varieras. Byt ut örter, lägg till kryddor, byt ut osten mot annan finriven hårdost...

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g riven parmesanost
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2-3 msk iskallt vatten
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • Garnering
  • 1 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare. Det går också bra att nypa ihop degen med fingrarna, se bara till att inte arbeta degen för mycket för då riskerar kakorna att bli sega istället för frasiga. Rulla degen till två rullar, ca 3 cm i diameter och plasta in. Låt vila i kylen i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skär degen i ½-1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben