Ost- och salamimuffins

Serverar: 12 portioner

Gott och matigt till soppa och sallad eller en kopp te. Perfekt picknickmat

Ingredienser

  • 4 salladslökar eller 1 liten purjolök, ca 150 g
  • 100 g salami
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost, gratäng
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Strimla salladslöken. Skär salamin i tunna strimlor. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Blanda i lök och salami. Fördela smeten i formarna. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15-20 min för stora och 12-15 min för normalstora.
    3. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten. Servera ljumma eller kalla. Tips! Ost- och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt istället degen med 1-2 finhackade paprikor.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben