Ost- och valnötssallad

Serverar: 4 portioner

De utsökta smakerna av balsamvinäger och valnötsolja passar utmärkt i denna mixade sallad med bitar av mild, mjuk grönmögelost.

Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallad
  • ½ huvud rossosallad
  • 1 endive
  • 1 stort moget päron
  • 1 stort rött äpple
  • 150 g grönmögelost
  • 75 g grovt hackade valnötter
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk äppeljuice
  • 2 msk valnötsolja
  • 2 tsk senapsfrön (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Skölj all sallad noggrant. Ta loss endivebladen och klä kanterna på en salladsskål. Riv resten av salladen i munsstora bitar.
    2. Kärna ur päronet och skär det i tunna skivor. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Skär osten i 1 cm stora tärningar. Blanda päron, äpple och ost med salladen. Tillsätt valnötterna och lägg allting snyggt i den klädda salladsskålen.
    3. Dressing: Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med vinäger och äppeljuice. Blanda till sist ner olja och senapsfrön. Använd en burk med skruvlock och skaka burken väl.
    4. Häll dressingen över salladen och vänd salladen så att den täcks av dressing. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben