Ostbakad fänkål
Serverar:
4 portioner
Ost till det gröna är alltid gott.
Ingredienser
700 g fänkål, det yttersta borttaget
6 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olja
150 g grovriven västerbottenost
1 msk grovhackad fänkålsdill
Instruktioner
Dela fänkålen på längden och lägg ner i kokande vatten med salt och olja. Koka 15-20 minuter, vattnet ska dunsta in.
Lägg fänkålen på smort gratängfat och täck med ost. Gratinera några minuter under grillvärme eller i het ugn.
Liknande recept
Ostbakad fänkål med skinka
30 min
4
Marinerad fänkål
3
4
Ugnsbakad fänkål
50 min
4
Buljongbrässerad potatis med fänkål
4
Rotfruktsgratäng med fänkål
3
1 h 10 min
6
2
Fiskgryta med fänkål och purjolök
4
4
2
Surdegsknäcke med aprikos, linfrö och fänkål
4
Ostbakad fläskkotlett
40 min
4
Fänkål med kokosmjölk och sambal oelek
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!