Ostfylld filé med örtsmak
Denna filé kan ätas varm som kall. Toppen på buffébordet!
Blev mycket omtyckt, när jag serverade den till midsommar.
Ursprungsreceptet har jag förenklat lite.
Ingredienser
600g fläskfilé
75g cantadou vitlök och örter
2 msk hackad persilja eller gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g bacon
Kryddgrönt
Instruktioner
- 1. Skär ett längsgående snitt, inte helt igenom. Banka ut köttet försiktigt.
- 2. Blanda ost och kryddgrönt. Salta och peppra. Bred utblandningen på köttet.
- 3.Vira in filén i bacon. Lägg i en ugnsfast form. Lägg skarven nedåt.
- 4. Stek mitt i ugnen ca 25 min i 225gr. Kolla att filén är genomstekt. Låt den vila 10 min. Skär upp i skivor. Garnera med kryddgrönt.
- 5. Serveras varm eller kall.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Tack !!! Vi lagade det ikväll. Enkelt, snabbt och fantastisk gott. Vi åt det värmt med ugnstektapotatis. Det blir flera ggr på vårt bord. Tack så mycket.
vad menar du med kryddgrönt??
Jag använde persilja som kryddgrönt, går givetvis att använda vilka kryddor man vill. Mejram,dragon, timjan.....ta det du gillar. Lycka Till! /Eva