Ostfylld filé med örtsmak

Serverar: 4-6 portioner

Denna filé kan ätas varm som kall. Toppen på buffébordet! Blev mycket omtyckt, när jag serverade den till midsommar. Ursprungsreceptet har jag förenklat lite.

Ingredienser

  • 600g fläskfilé
  • 75g cantadou vitlök och örter
  • 2 msk hackad persilja eller gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 g bacon
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. 1. Skär ett längsgående snitt, inte helt igenom. Banka ut köttet försiktigt.
    2. 2. Blanda ost och kryddgrönt. Salta och peppra. Bred utblandningen på köttet.
    3. 3.Vira in filén i bacon. Lägg i en ugnsfast form. Lägg skarven nedåt.
    4. 4. Stek mitt i ugnen ca 25 min i 225gr. Kolla att filén är genomstekt. Låt den vila 10 min. Skär upp i skivor. Garnera med kryddgrönt.
    5. 5. Serveras varm eller kall.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (3)

    Luis 14 februari 2008

    Tack !!! Vi lagade det ikväll. Enkelt, snabbt och fantastisk gott. Vi åt det värmt med ugnstektapotatis. Det blir flera ggr på vårt bord. Tack så mycket.

    missmongo 29 december 2010

    vad menar du med kryddgrönt??

    Svesse60 30 december 2010

    Jag använde persilja som kryddgrönt, går givetvis att använda vilka kryddor man vill. Mejram,dragon, timjan.....ta det du gillar. Lycka Till! /Eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben