Ostgragratinerad basilikakotlett med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En enkel rätt, med mycket smak.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1-2 tsk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivade tomater
  • 2 dl riven mozzarellaost 21 %
  • 2 tsk färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk klippt persilja
  • 1 krossad vitlök
  • 6 dl kokt pasta, t.e.x Barilla Bucatini
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en stekpanna.
    2. Skåra kanterna på kotletterna med en vass kniv. Stek kotletterna c:a 2 minuter per sida.
    3. Salta och peppra och lyft över till ett ugnsfast form. Lägg på den skivade tomaten på kotletterna. Täck med den rivna osten, blandat med basilikan.
    4. Gratinera 7-8 minuter i 225 grader, tills osten smält. Vispa ur stekpannan med tomatpuré, buljong, persilja och vitlök.
    5. Lägg upp pastan på en tallrik, häll på buljongen och lätt kotletterna överst.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben